България

В Софийския университет ще се проведе най-голямото студентско събитие в Европа

Националното представителство на студентските съвети в Република България има удоволствието да съобщи, че на 07.05.2019 г. (вторник) от 10:00 ч. в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе церемонията по откриването на най-голямото студентско събитие в Европа – среща на борда на Европейския студентски съюз.

Европейският студентски съюз (ESU) е обединяваща организация на 45 национални студентски съвета от 39 страни. Съюзите са отворени за всички студенти в съответната държава, независимо от политическото убеждение, религия, етнически или културен произход, сексуална ориентация или социално положение. Членовете на ESU са автономни, представителни и действат в съответствие с демократичните принципи.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) е бъде домакин на събитието, което ще се проведе между 6. и 12. май 2019 г. в гр. София. Българската делегация успя да спечели доверието на представителите на студентите от цяла Европа и беше единодушно избрана да бъде домакин на седемдесет и шестата среща на борда на Европейския студентски съюз. Събитието се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Национален студентски дом, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Съвет на ректорите и Столична община.

Официални гости ще бъдат г-н Бойко Борисов – министър-председател на Република България, г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, , проф. Любен Тотев – председател на Съвета на ректорите на висшите училища, г-н Георг Георгиев – заместник-министър на външните работи, г-н Николай Павлов – заместник-министър на младежта и спорта, проф. дин Сергей Игнатов – Ректор на Европейския университет за хуманитарни науки, бивш министър на образованието, младежта и науката, д-р Пламен Русев – създател на „WEBIT“, проф. дфн. Анастас Герджиков – Ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и други.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца