Какво е казал пилотът преди подпалването на самолета в „Шереметиево“

212

Руските разследващи искат да установят каква е основната причина, довела до страшната трагедия на московското летище „Шереметиево“, при която загинаха 41 души, включително и деца. Три са основните версии, пише Факти БГ
Пилотска грешка, лоши метеорологични условия или техническа неизправност – върху тези версии са се фокусирали службите. Пилотът Денис Евдокимов заяви, че самолетът е бил ударен от мълния. Ярка светлина е видял пилотът, след което се е чул силен гръм. Много издания се питат дали именно пилотска грешка не стои зад трагедията?
Този въпрос е логичен, защото самолетът се възпламенява след кацането си. Денис Евдокимов каца с пълен с гориво резервоар. Самолетът, който е на две години, е ударен от мълния малко след излитането си от Москва. Пилотите са загубили комуникационна връзка с диспечерските кули, а освен това са били нарушени и част от навигационните системи, пишат информационните агенции. Разследването продължава.
„Успяхме да възстановим радиовръзката на честотата за спешни случаи, но за кратко и с прекъсвания. Успяхме да кажем няколко думи и после връзката изчезна. Заради мълнията загубихме радиовръзка и преминахме в режим на минимално пилотиране – без компютър, както е обичайно, а директно. В авариен режим“, каза още пилотът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама