Борисов: Яд ме е и ме е срам за скандала с имотите, ще действам след изборите

172

Яд ме е и ме е срам заради скандалите с имотите. Изход има и това се прави в момента.

„Всеки, който не е мислил с главата си и попаднал в скандал, ще си понесе най-тежкото наказание и отговорност. Подаването на оставка е половината от работата. Аз мога да гарантирам на българските граждани, че няма да остане ненаказан човек“, каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Борисов няколко пъти обяви, че ще действа брутално срещу виновните, но подчерта, че ще изчака да минат изборите, „за да не ги разстройвам“.

„Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани. Тези, които са злоупотребили, ще им се търси отговорност. Аз нито веднъж не отидох на гости на някой мой министър, колега или кмет. Ако бях отишъл, сигурно щях да взема мерки много по-рано. Мога да ви уверя, че докрай ще се направи всичко, за да се възстанови справедливостта. Това се прави в момента. Сгрешил съм, че не съм се поинтересувал. Аз съм се родил и живея в дома си в Банкя и там ще си умра. Аз не съм позволил един лев да се даде един лев, там където обитавам. Единственият изход от ситуацията е справедливост. Виновните ще се отказват ли от къщи и апартаменти, не знам“, подчерта премиерът.

„Другите, които са били на власт са взимали огромни сгради с асансьори. Нашите опоненти също имат къщи за гости. Изведнъж да ми сложат етикет и на партията ми, заради няколко човека, няма да го бъде. Ние ги знаем, че другите са маскари. всички национални катастрофи стават, когато БСП (БКП) управляват. Нашите избиратели искат ние да сме чисти“, коментира той.

„ГЕРБ трябва да съществува само ако е чиста дясноцентристка партия и така ще си остане. Аз съм си дете от народа. Много брутално ще действам. Нека да минат изборите, за да не ги разстройвам“, категоричен бе Борисов. Няма да се откажа, ако загубим изборите, стана ясно от думите на Борисов. Той допълни, че от другата страна няма нищо. „Изпоядоха се заради една листа. Те там се ненавиждат“.

„Аз Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата и свърши много работа. С това, което направи заличи всичко добро, което бе направил. Голяма щета ни се нанесе. Но аз изводите съм си ги направил“, подчерта Бойко Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама