Борисов: Врабче да мине над Черно море, радарите го засичат

95

На първо място в Европа по задържани и осъдени каналджии, заяви българският министър-председател Бойко Борисов.

Борисов проведе среща с премиера на Бавария Маркус Зьодер, който е на посещение у на, а двама обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи, сигурността, икономиката и финансите, както и много други теми от европейския дневен ред.

Българският министър-председател увери баварския си колега, че страната ни непрекъснато инвестира собствени средства в охраната на границите си, не само за нова техника, но и за развитието на личния състав.

„Значително е това, което България прави за защита на външните граници“, каза Борисов.

Той благодари за добрата оценка за борбата ни срещу нелегална миграция и подкрепата, която от баварска страна бе изразена за приемането ни в Шенген и заяви: „Българският народ с много усилия постига това, което вие отчитате. Когато най-мощната икономика в Германия два тази оценка, тя е по-меродавна от казаното от нашите политически опоненти“.

Българският премиер не пропусна да отчете и икономическа стабилност, ниския външен дълг и ниския дял на безработицата в страната и подчерта, че тя продължава да бъде добро място за инвестиции.

Борисов обрисува и обстановката по границите.

„Имаме най-съвременния флот – врабче да мине над Черно море, радарите го засичат“, похвали охраната на морската граница премиерът. И там не се допускат нелегални на 1000 процента, гарантира той. „И неслучайно само преди седмица над 200 кг кокаин бяха задържани в Черно море и над 3000 кг хероин миналата седмица, тонове канабис. Българските служби са на първо място или в първата тройка в Европа, добави той за залавянето на дрога. И за разлика от успешното опазване на сухопътната граница с Турция и морската, той призна, че по границата с Гърция имаме проблем.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама