България

Арестуваха майката на изоставеното в Пловдив бебе, не иска малкия Мехмед

26-годишната Галя, която изостави на паркинг до Централна гара в Пловдив, петмесечния си син, не желаела бебето.

Тя предпочитала детето ѝ да бъдело дадено на друго семейство, което да осигури по-добър старт в живота на малкия Мехмед, пише „Монитор“.

Това стана ясно по време на извънредна пресконференция в полицията в Пловдив, на която присъстваха директорът ѝ ст. ком. Атанас Илков и шефът на Районна прокуратура в Пловдив Чавдар Грошев. Те уточниха, че до разплитането на това кои са родителите на пеленачето се стигнало, след като мъж от Кричим отишъл в сряда в Четвърто районно управление на полицията в Пловдив. Мъжът казал, че е разпознал бебето от медиите и че знае кои са родителите му.

Бащата Григор е от Кричим, а майката Галя е от старозагорското село Обручище. Заедно били от 3 години. Майката имала и още едно по-голямо дете, което е на около 6-7 години, но също като зарязаното бебе, не е било припознато от биологичния си баща. Предполага се, че двете ѝ деца са от различни бащи. За известно време преди около 2 години двамата живеели на квартира в Аджисан махалата в Пловдив, след което се преместили при роднини на Григор в Кричим. Той работел, а тя често отскачала до района на Централна гара в Пловдив, където просела.

След показанията на мъжа, който ги познавал, в сряда късно вечерта първо бил задържан Григор. Пред полицаите той обяснил, че идея няма къде е и какво е направила благоверната му. Казал, че Галя и бебето липсвали от няколко дни и че когато установил липсата им, отишъл до Пловдив да ги търси. Обиколил района на Централна гара, но след като не ги намерил, се прибрал в Кричим. Той казал на полицията, че вероятно Галя се е върнала в родното си село Обручище. Със съдействието на дирекцията на полицията в Стара Загора Галя била открита и в четвъртък сутринта на свой ред била закопчана.

При разпита си тя подробно разказала защо е изоставила Мехмед. Казала, че живее в немотия и няма пари да си гледа детето. Решила да го остави на паркинга, за да му бъдел намерен по-добър дом. Таткото Григор не бил на това мнение пред полицаите. Според него той и родата му можели да гледат Мехмед, въпреки че не бил припознал сина си. Не го припознал, защото, когато малкият се родил на 28 декември м.г., Григор бил в чужбина.

Майката зарязала пеленачето по обяд на 22 април т.г. между колите на паркинг зад бившето кино „Гео Милев” срещу Централна гара в Пловдив. След това тя отишла до своя приятелка и взела пари назаем. После се върнала обратно до паркинга, но само, за да се увери, че Мехмед е добре. Нямала намерение да си го взима обратно, уточни ст.ком. Илков. Когато обаче видяла полицейските патрулки на мястото, се изплашила и си тръгнала.

Пеленачето оцеляло на косъм, защото било оставено на място, към което жена шофьор се била засилила да паркира. За късмет на Мехмед там имало и пешеходец, който видял бебето да лежи на асфалта и спрял шофьорката, след което се обадили на 112.
В момента бебето е все още в педиатрията в Пловдив, а съдбата му ще бъде решена от социалните служби. Таткото най-вероятно ще бъде освободен от ареста. Галя обаче я грози затвор до 3 години и обществено порицание.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Ралица Петкова

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца