Закопчаха шеф в СОБТ, искал откуп за краден „Мерцедес“

71

Задържан е служител на Специализирания отряд за борба с тероризма за искане на откуп за откраднат автомобил. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Служителят е на ръководно ниво. Автомобилът е „Мерцедес“. Няма как да кажа каква сума е поискана, има образувано досъдебно производство, заяви Иванов.

Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп на автомобил. Направена е съответната подготовка за контролиране на срещата. Направен е констативен протокол, описани са паричните средства. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Тъжителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор е било задържано. Уведомен е следовател, докладваха ми на мен и уведомих министъра на вътрешните работи, Лицето е задържано с полицейска мярка. Следователите, разследващите и оперативните са на среща при наблюдаващия прокурор. Там най-вероятно ще се вземе решение какви действия да бъдат предприети спрямо служителя, коментира главният секретар на МВР.

Извикахме командира на СОБТ. Започваме проверки, каза още Ивайло Иванов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама