Теодор Николов е в кома, нуждае се от 10 кръводарители на ден

blank

Състоянието на обгорелия при пожар варненец Теодор Николов продължава да е много тежко. Той е в реанимация, в състояние на изкуствена кома, на изкуствено дишане, каза за „Нова Вест“ лекуващият го лекар д-р Минев.

Николов, който пострада при пожар в дома си, е настанен в реанимацията на клиниката по изгаряния на Военна болница. Той е с тежък термичен шок както по кожата, така и на белите дробове. 50 % изгаряния по тялото, с опасност за живота.

Вчера са му направени 10 кръвопреливания, днес ще са нужни още поне 7. „И така ще е още дни наред, състоянието на Теодор Николов е изключително тежко“, допълни лекуващият лекар. Желаещите да дарят трябва да заявят името му – Теодор Чавдаров Николов, да вземат бележка, която трябва да бъде показана в реанимацията на Военна болница.

Възстановяването ще бъде трудно и дълго.

Негови приятели продължават да търсят помощ в социалните мрежи. Телефон за връзка с тях – 0897403745

Припомняме, че пожарът е избухна вчера сутринта в апартамента на Николов на ул. „Ген Попов“ 21.

Екип на „Спешна помощ“ е транспортирал до болница 47-годишен мъж с обгаряния по лицето и ръцете. Малко по-късно е получен сигнал, че в апартамент на 3 етаж на същия адрес има изтичане на газ от газова бутилка с панел, използвана за отопление.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама