Зам.-министърът на енергетиката хвърли оставка

82

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Името му се появи сред политиците, които са купили жилище на преференциални цени.

Той е депозирал молбата си за напускане на поста тази сутрин в Министерския съвет, съобщиха от министерството.

Красимир Първанов се е сдобил с апартамент и два гаража – отново в столичния квартал „Изток”, на няколко пресечки от сградите, където са жилищата на Цецка Цачева и Цветан Цветанов. Имотът му излиза малко над 600 евро за квадратен метър.

Първанов се сдобива с апартамента от 150 квадрата и два гаража с обща площ от 50 квадрата през септември миналата година. Така за 200 квадрата Първанов плаща 240 хиляди лева, или по 616 евро за квадратен метър.

Пред bTV вчера Първанов каза, че жилището, което е купил, е изключително скъпо.

Той е категоричен, че средствата за сделката са прозрачни и законни. Казва още, че в момента живее в имот на същата улица, купен преди 10 години – също от „Артекс”.

Заради скандала с евтините апартаменти оставки вече подадоха правосъдният министър Цецка Цачева и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама