Кокошки-носачки убиха лисица във френска птицеферма

blank
Снимка: Илюстративна

Във френската провинция Бретан кокошки убиха лисица, влязла в птицеферма, съобщава Ouest France.

Инцидентът става на 7 март в птицефермата на селскостопански колеж за 6000 кокошки-носачки на свободно отглеждане.
Кокошките разполагат с пасище с площ 2,4 ха. Вмъкналата се в помещението лисица се оказала в капан, когато зад нея автоматично се затворили вратите на помещението (това става след като започне да се стъмва и кокошките се приберат). Птиците вкупом нападнали лисицата, набутали я в ъгъла и я накълвали до смърт.
Явно е сработил стадният им инстинкт и затова са се нахвърлили на лисицата, обяснява директорът на колежа Паскал Даниел. Според него по шията на лисицата открили множество следи от клюновете на птиците.
Той предполага, че лисицата била неопитна – може би 6-7-месечна с дължина 60 см, и затова птиците успели да се разправят с нея. Явно птиците са я нападнали вкупом и тя се паникьосала заради количеството им. Кокошките може да бъдат много упорити, когато се обединят в стадо, обяснява Даниел.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама