Проучване на „Активни потребители“ показа, че всяка трета вафла е канцерогенна.
„Изследвани бяха над 500 проби. Обикновените бисквити и вафли пораждат най-много притеснения, тъй като една трета от взетите проби сочат наличие на акриламид – вещество, за което се предполага, че е силен канцероген, над определената норма. Тези сведения са обезпокоителни, защото децата под 3-годишна възраст най-често консумират такива продукти“, обясняват от потребителската асоциация.
13% от тестваните бебешки храни също са показали отклонения над допустимата граница. При картофените чипсове отклонението е 7,7%, а при бисквитите за кърмачета и малки деца – 6,3%, пише вестник „Телеграф“.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама