Испански съд ще гледа делото за екстрадицията на Арабаджиеви

40

Испански съд ще гледа делото за екстрадицията на Маринела и Ветко Арабаджиеви.

Съпрузите са обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Всички необходими документи от българска страна вече са получени от испанските власти.  В неделя сутринта изтекоха 72-та часа, в рамките на които магистратите трябваше да вземат решение за мярката на неотклонение на задържаните. Тъй като се падна почивен ден, заседанието най-вероятно ще се проведе днес.

По непотвърдена информация Арабаджиеви са държани в два различни ареста.  Пред съда двамата трябва да заявят ясно дали биха искали да бъдат екстрадирани в България или да бъдат съдени в Испания. В случай, че дадат съгласие – те могат да бъдат ескортирани у нас в рамките на 15 дни. Ако откажат – процедурата по екстрадицията им ще се забави с 2-3 месеца, тъй като трябва да мине през 2 съдебни инстанции в Испания.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама