Почина жената, която се запали заради бедност в Камен

52

Драматично завърши самозапалването на жената от Камен, която си направи клада от стари дрехи и влезе в нея в двора на къщата си в стражишкото село.

51-годишната Славка Атанасова бе изгасена с одеяла от съседи, които видели какво става в къщата, научаваме от borba.bg. Трагедията се разигра точно на 14 февруари – Празника на любовта и виното. Съпругът през това време отишъл до магазина в селото, но преди това жена му заявила, че ще се подпали.

Причина за страховития житейски край били болестите в семейството и безпаричието. Славка имала цироза, а мъжът й бил с инсулт. Нямали пари нито за лекарства, нито за осигуровки. Капка, както в селото наричали Славка, била сезонен работник на малини и други плодове.

Атанасови имали двама сина – ученик и по-голям, вече семеен. Според кмета на Камен Димчо Димов общината в Стражица е поела ангажимент да изпрати кола за транспортиране на тялото от София до Камен. Дали ще поеме и разноските за погребение, още не е ясно. По случая прокуратурата в Горна Оряховица е образувала досъдебно производство за склоняване към самоубийство.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама