Започва тв война за рейтинги

186

Безмилостна война за вниманието на целокупното българско население пред малкия екран ще избухне след броени дни. От двете страни на барикадата са двата гиганта сред родните телевизии – Нова и Би Ти Ви, които обаче и тази пролет няма да изпъкнат с нови риалити формати, а ще заложат на вече изпитани и успешни проекти.

Двете медии ще кръстосат шпаги в жестока битка за милиони левове от рекламодателите, пише ретро.

Битката за рейтинг стартира на 24 февруари, когато започва „Гласът на България“ по Би Ти Ви, а ден по-късно по Нова Рачков и Зуека ще открият и „Като две капки вода“. Вече обявиха някои от участниците в новия сезон на имитаторското шоу, продуцираното от братята Халваджиян – Мария Илиева, Тита и Папи Ханс. Сред имената в каста фигурира и чалга певецът Милко Калайджиев, научи „Ретро“. Изпълнителят на „Я елате, пиленца, при батко“ ще има нелеката задача да се хареса на войнствено настроения към попфолка Димитър Ковачев-Фънки, който и този сезон ще оценява имитаторските изпълнения на участниците заедно с Хилда Казасян – тя по арменска линия си е направо с абонамент за място в журЕто.

Заформил се е обаче негласен скандал за това кой да бъде третият съдия, като отлично осведомени източници разкриват, че Халваджиян и Нова водят люти спорове за своите фаворити. Продуцентите настояват за завръщането на Виктор Калев. Миналата пролет комикът отряза шоуто, тъй като му излезе по-доходоносна оферта, а именно – турне в САЩ и Канада. В телевизията обаче не били особено очаровани от изявите на Калев в сезона от 2017 г.

Другият вариант за третия член на журито е Любо Киров. Поп певецът има опит с журиране в телевизионни формати. За последно бе ментор в петия сезон на „Х Фактор“ (също на Магърдич и Джуди Халваджиян – б.а.) през есента на 2017 г. Както е известно, Нова тв се отказа от продуцирането на музикалното шоу заради незадоволителен рейтинг. Много от участниците в проекта оставаха разочаровани, а повечето изпълнители от предишните сезони потънаха в забрава, след като шоуто не изпълняваше ангажимента си по договор да развива талантите си. Поразклатеният рейтинг на „Х Фактор“ от своя страна доведе до огромен наплив за кандидати в „Гласът на България“ – най-голямото музикално риалити у нас.

По-логичният развой на спора, Любо или Виктор да влезе в журито, клони към Калев, а Киров да се съревновава като участник в проекта. Запознати коментират, че независимо от своя ангажимент към формàта баладичният изпълнител се е пазарил за 9 бона на предаване. Така поп звездата ще бъде най-скъпоплатеният в „Капките“.
Преди два сезона като жури Калев взимаше по 3000 лева на лайв.

Музикалният формат „Гласът на България“ пък тръгва с нов регламент, нов треньор в лицето на Михаела Филева, нов водещ и много дигитално съдържание, което ще показва какво се случва зад кадър. На водещите Павел и Венци Венц ще асистира за пръв път дъщерята на Игор Марковски – Елина. И до новия член на журито се стигна след малка интрига. След като стана ясно, че Поли Генова е бременна и креслото ѝ трябва да заеме нов съдия, се заговори, че на него ще седне Любо Киров. Впоследствие обаче ангажимент получи Михаела Филева, която е продуцирана от другия член на журито – Влади Ампов-Графа. Това породи съмнения, че певицата с 24-каратова усмивка влиза в проекта с протекции и връзкарство.

На кулинарния фронт през пролетта ще се съревновават обичайните заподозрени – „Мастър Шеф“ по Би Ти Ви и „Хелс Китчън“ по Нова. В петия сезон на „Мастър Шеф“, който тръгва на гърба на „Капките“ в понеделник, 25 февруари, голямата звезда се очертава шеф Силвена Роу. Блондинката, която ще оценява готвачите за пръв път, има собствен ресторант в Дубай и се грижи за веган менюто на семейството на шейха.

Миналата година голямата награда бе чек за 100 000 лв. и стипендия за обучение в най-престижната кулинарна академия „Кордон бльо“ в Лондон. За същата сума ще се борят и 18-те готвачи в Адската кухня на Нова, в която деребейства шеф Виктор Ангелов.

В битката за рейтинг се включват и сериалите. Нова тв води с едни гърди напред пред конкуренцията, понеже започва излъчването на 3 нови български сериала – и трите премиерни: седми сезон на хитовия „Откраднат живот“, „Дяволското гърло“ и „Господин Х и морето“. Последният носи заплетени комични любовни и житейски ситуации, в центъра на които попада героят на Калин Врачански и отношенията му с четири жени. Продукцията разказва с хумор за малките и големите лъжи в живота, за фалша в човешките отношения и щастието от това да свалиш маската, която носиш. Така забравеният от телевизиите секссимвол Врачански, който изгря в „Стъклен дом”, отново се връща в играта. Сред звездите в продукцията е и Александра Сърчаджиева.

Разследващата криминална драма „Дяволското гърло“, продукция на създателите на „Откраднат живот“, пък се очаква да бъде един от най-интересните проекти на пролетния сезон. Това ще е смела и първа стъпка на продуцентите в територията на криминалето. Сериалът с големите звезди Владо Карамазов и Теодора Духовникова е заснет почти изцяло в Родопите. В „Дяволското гърло” са забъркани мистика и тежки престъпления, но се засягат и значими социални теми като предателство, приятелство и любов, бежанския въпрос, съжителството на различни етноси. Карамазов е в ролята на разследващ полицай от Смолян, а Теодора е следователка, изпратена от София, която му помага. Това ще е първи тв сблъсък на двамата актьори от Народния театър, използвани главно в амплоато на любовни персонажи, с предизвикателствата на кримижанра.

Вечер в ефира на Би Ти Ви пък ще продължат да властват двете турски сапунки – „Майка“ и „Горчива любов“, които ангажират вниманието предимно на дамската аудитория цели 3 часа и половина.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама