9-годишно дете е в реанимация с усложнения от морбили

77

Осем души са с усложнения от морбили. 9-годишно дете и мъж на 27 години са били приети по спешност в реанимацията на благоевградската болница. Състоянието на мъжа вече се е подобрило, но детето продължава да бъде с дихателна недостатъчност, съобщава Нова телевизия.

При някои от децата има развити пневмонии, а при едно от тях, което е било настанено в инфекциозното отделение в петък, много бързо са се развили симптомите на болестта. Настъпила е дихателна недостатъчност и се е наложило детето да бъде преместено в реанимация.

„Приведено в Отделението за анестезиология и интензивно лечение с тежка дихателна недостатъчност. Засега е стабилизирано. Едно от децата с пневмония е на 2 години. При големите болестта протича по-леко, като единият е приведен в ОАИЛ също беше с тежка дихателна недостатъчност, но се подобрява”, заяви д-р Елена Лазарова от Инфекциозно отделение – Благоевград.

Тежестта, с която протича заболяването, според лекарите, не зависи от възрастта, а от имунитета на пациентите. В болницата в Разлог са взети всички мерки срещу разпространението на морбили. Детското отделение там вече е затворено.

„В момента са спрени всички визитации в цялата болница. Към момента няма да има затваряния на нови отделения”, допълни директор на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама