Няма човек, на когото да не му се е налагало да вари яйца. Това, наглед много простичко действие, може да се окаже една от най-трудните задачи, особено за онези, които рядко стъпват в кухнята.
Много домакини твърдят, че най-трудно е беленето на вече сварените яйца.
Съществуват най-различни теории и техники, с чиято помощ бихте могли за секунди да обелите без проблеми едно сварено яйце. Някои от тях действат, други са напълно безполезни, пише fakti.bg.
Сред най-разпространените митове за варените яйца е този, че яйцата се белят най-лесно, ако бъдат поставени в студена вода след приготвянето им.
Но да го потопите в студена вода не е достатъчно.
Според майсторите готвачи трябва първо да потопите свареното яйце във вряла, а не в студена вода. Звучи странно, но това наистина работи. Трябва обаче, да сте внимателни, защото при рязка смяна на температурата, черупките на яйцата могат просто да се спукат.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама