В Германия пълно с нови дизели, които никой не иска да купи (ВИДЕО)

623

Автокъщите в Германия са претъпкани с почти нови дизелови автомобили, които никой не иска да купи.

Загубите на търговците възлизат на повече от 5 млрд. евро. Те са принудени рязко да свалят цените. В страната се надига вълна от фалити, съобщава „Дойче веле” (Deutsche Welle).

Според представители на Съюза на автотърговците, „загубите са чудовищни”. Улрих Кьостнер посочва, че „на паркингите залежават около 350 000 превозни средства, които отговарят на стандарта Евро 5. Общата им стойност нахвърля 5 милиарда евро. Досега тези коли залежават средно по 106 дни, всеки от които струва на автотърговците допълнителни 28 евро.”

Повечето от дизеловите автомобили със стандарт Евро 5 са на 2-3 години. Голяма част от тях се предлагат за продажба след изтичане на лизинга им. Те са прекалено нови, за да бъдат бракувани.

Преоборудването им с пречиствателна система, отговаряща на стандарт Евро 6, би струвало над 3 500 евро на автомобил. Но дори след това не е сигурно, че ще бъдат продадени.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама