Страшен студ и сняг удрят България

734

Сняг и минусови температури ни очакват за Деня на влюбените 14 февруари.

Рязкото застудяване започва следващия вторник и сряда, когато живакът ще падне с около десетина градуса. Навръх Свети Валентин вече дори максималните температури в София няма да надхвърлят нулата, а в дните след това се очаква дори още да се понижат, пише „Телеграф“.

В нощта срещу празника на влюбените е много вероятно и да завали сняг в столицата и други райони на Западна България. В петък вече снеговалежите ще обхванат и източната половина на страната.

Преди застудяването следващата седмица обаче ще се насладим на сравнително слънчево февруарско време през предстоящите почивни дни. След очакваните миналата нощ валежи от дъжд, а в Странджа и от сняг, днес облачността в Западна България ще се разкъсва, а максималните температури на места ще стигнат до 9-10 градуса. По Черноморието обаче ще се задържи мрачно и с умерен северен вятър, като по Южното крайбрежие може да превали отново дъжд.

По-слънчево време ни очаква през уикенда. Максималните температури ще се повишат, пък минималните ще паднат до минус 3-4 градуса, като по този начин ще се увеличат дневните амплитуди. На отделни места в низините и котловините сутрин ще има условия за мъгли.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама