Ричард Брансън полита в Космоса до юли

37

Британският милиардер Ричард Брансън планира до 4-5 месеца да пътува на борда на космически кораб на компанията си „Върджин галактик“, с който да премине границата между земната атмосфера и Космоса.
„Искам това да бъде направено за 50-годишнината от полета, с който човек за пръв път стъпи на Луната. Такива са плановете ни“, каза той в рамките на събитие, посветено на „Върджин галактик“, в Националния музей на въздухоплаването и космическите полети във Вашингтон.
„Върджин галактик“ и „Блу ориджин“ са двете компании, които се съревновават помежду си да изпратят пътници отвъд границата между земната атмосфера и космоса, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Тези компании искат да предложат на стотици и дори хиляди пътници краткотрайни суборбитални полети, т.е. полети, които няма да ги изведат в околоземна орбита. Въпросните мисии ще са по-краткотрайни и по-достъпни в сравнение с проекта на „Спейс Екс“, който цели японски милиардер да бъде изпратен в окололунна орбита най-рано през 2023 г.
През декември м.г. „Върджин галактик“ достигна границите на космоса, след като нейният суборбитален космически кораб „Спейсшип-2“ бе изведен до височина над 50 мили (80 км)

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама