Facebook вече позволява да трием съобщенията си в чата

99

Да изтрием изпратено съобщение в чата до 10 минути, след като сме го написали – това ще ни позволи приложението Messenger на Facebook в обновената си версия.

Досега потребителите можеха да заличат следите от своите писмени изказвания, но само от своята хронология на разговора.

Скоро се очаква това да се появи и бутон „премахни за всички“, с който да можем да навигираме кои наши съобщения ще се появят и при отсрещната страна.

Важна подробност е, че ще разполагаме само с 10 минути, след като сме изпратили съобщението, за да преценим дали бихме съжалявали за него.

Според представители на Фейсбук това е наложително, за да потребителите да не могат да се измъкват от дадени вече обещания, а жертвите на насилие да могат да направят скрийншот, в случай че това е необходимо, когато са обект на обиди и т.н. в чата.

Тестове на обновената версия предполагат, че на мястото на изтритото съобщение все пак ще има празен балон, за да човека, с когото комуникираме да знае, че е използвана новата функция. Освен това, Фейсбук ще пази за определено време реалния текст на изтритото съобщение. Това, според компанията, е наложително в случай, че трябва да се реагира на казуси като използване на език на омразата и др.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама