Един човек е загинал в жестокото меле край Сандански (СНИМКИ)

111

Говорителката на ОД на МВР-Благоевград Йорданка Шаекова даде последна информация за тежката верижна катастрофа, която стана край Сандански.

По думите ѝ сигналът за мащабния инцидент е получен малко след 8 часа.Първо ВИДЕО от ада край Сандански, очевидец разказа за ужаса на верижното меле с над 20 коли! Тя поясни, че причината за верижната катастрофа, при която се нанизаха над 20 коли, е гъстата мъгла в района. „Гъста мъгла е причината за верижната катастрофа на АМ „Струма“, пострадалите се извозват в болниците в Сандански и Петрич“, това потвърди и кметът на Община Сандански Кирил Котев, цитиран от Фокус.

Кадър: NOVA

По думите му видимостта в района е по-малко от 10 метра. Той посочи, че в катастрофата са участвали над 25 коли. Кирил Котев, отбеляза, че към момента има един загинал, а ваденето на пострадалите продължава.

Кадър: NOVA

„Има материални щети. Към момента има един загинал. Но все още няма как да имаме точна бройка на ранените хора. На място има екипи на спешна помощ, полиция и пожарна. Оказа им се цялата необходима помощ“, поясни още Шаекова. Тя каза, че движението на леки коли към София се пренасочва към близките села, а камионите се отбиват и ще изчакат движението по аутобана да бъде пуснато.

Кадър: NOVA

Говорителката на ОД на МВР-Благоевград обаче не се ангажира да каже кога ще бъде разчистено движението в участъка: „Не бих могла да кажа кога ще се оправи движението. Инцидентът не е никак лек“.

Междувременно от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обясниха, че обходният маршрут на АМ „Струма“ в участъка Ново Делчево – Сандански е през пътен възел „Ново Делчево“ – Рибник – път I-1.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама