Българин завлякъл англичанка в тъмна уличка и докато я изнасилвал, повтарял: „It’s ok“

blank
Снимка: thescarboroughnews.co.uk

Изнасилвач от България, който завлякъл млада жена в тъмна уличка, бе признат за виновен за ужасяващата атака, след като нагло не се призна за виновен, въпреки купчината доказателства срещу него.

19-годишният Митко Насков преследвал жената на улицата, преди да я хване, буквално да я вдигне от земята и да отнесе в ъгъла на алея край „Норт стрейт“, Скарбъроу. Във вторник, четвъртият ден от съдебния процес, журито определи Насков за виновен и по двете обвинения, пише TheScarboroughnews, цитиран от БЛИЦ.

Адвокатката на Насков Лора Ади поиска отлагане на присъдата преди присъдата за пробация и психиатричните доклади. Съдията Саймън Хики се съгласи на отлагането и да изчака психиатричния доклад „предвид възрастта на обвинения и изключително сериозния характер на нападението“. Той отбеляза също, че „бруталността на изнасилването“ все още е изключително рядко явление във Великобритания. „Рядко е, съдът да чуе, че (жертва) е била атакувана и изнасилена (по този начин)”, добави г-н Хикси.

Съдът каза, че един от основните му съображения трябва да бъде дали Насков е заплаха за обществеността. Той каза на Насков: „Наказанието може да бъде измерено само в години, защото това е било нападение срещу напълно невинна жена, която просто се е разхождала в центъра на Скарбъроу.“

По време на процеса съдебните заседатели чуха как жената го молила да спре, но Насков й казал: „It’s ok“, преди да се опита да я изнасили за втори път. След това обаче избягал, като свалил ризата си, след като три жени чули виковете на жертвата за помощ и опитали да й помогнат. Една от жените преследвала Насков през центъра на града, но той изчезнал в нощта. Кадрите на охранителни камери го заснели, бягайки, гол до кръста, била ясно разпознаваема „голяма татуировка“. Полицията арестувала Насков в апартамента му на площад Павилион, Скарбъроу, около 15 часа по-късно и го прибрала за разпит. Но българинът отказал да сътрудничи и да отговаря на въпроси. Той също така отказал да се подложи на ДНК тест и да даде пръстови отпечатъци.

Той бе обвинен в изнасилване и опит за изнасилване на жената, която била намерена в силен шок в алея до кръчмата „Черният лъв“. Болезнените кадри от изнасилването от охранителните камери бяха показани на съдебните заседатели, на които също бяха показани движенията на Насков в часовете и минутите, водещи до нападението около 3 часа сутринта на 12 август миналата година. Кадри от камерите, събрани от различни места в и около центъра на град Скарбъроу, показват мъж с многоцветни бермудни шорти, който върви зад жената, преди да ускори крачката си и в крайна сметка да побегне зад жертвата, която се прибира вкъщи след вечер с приятели.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама