Наша фигуристка с историческо класиране в Европа (ВИДЕО)

65
Снимка: Pixabay.com

16-годишната Александра Фейгин тази седмица дебютира на Европейското първенство по фигурно пързаляне и се класира на 11-о място.

Тя самата е можела да се състезава и за България и за Русия, но не избрала нашата държава.

Фейгин се опитва да съчетава ученето с фигурното пързаляне, въпреки че това ѝ се вижда като сложна задача.

„Не очаквах толкова добре да мине Европейското за мен. Старах се с кратката програма да вляза в топ 24, за да направя и волната програма. Има състезатели, които не успяват от първия път. Радвам се, че успях да бъда толкова близо до топ 10”, каза Фейгин пред камерата на NOVA.

„От 5-годишна съм на пързалката. Това ми коства цялото време, почти нямам свободно време. Аз не съжалявам, защото обичам фигурното пързаляне и го правя с голямо удоволствие. Баща ми също тренираше на леда, беше хокеист. Заведе ме на зимната пързалка в Славия, а след това се преместих в Зимния дворец“, добави тя.

„Напоследък не ми остава много време за училище, особено този сезон. За първи път ще участвам по големите състезания и отсъствам много. Опитвам се да наваксвам вечер, звъня на ученици, за да ги питам какво сме правили”, заяви десетокласничката от 132 СУ „Ваня Войнова“.

А за това по какъв начин се подготвя преди да излезе на леда и кои са идолите ѝ, можете да разберете в прикаченото видео.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама