Шуменци отново на протест срещу винетките

47

Организираното недоволство ще се проведе по обяд, от 12.00 до 13.00 часа, на пътя София-Варна, в района на кръговото кръстовище за „Макак“, както го направиха и в събота, съобщава Радио „Фокус“.

Недоволството им е срещу изискването за винетки, за да пътуват до Шумен. „В личните карти на хората от квартала в адресната регистрация е посочен град Шумен, а не „Макак“. Нямаме вина за това, че пътуваме от квартала до Шумен по републикански път. Нека ни осигурят алтернативен път до града, за който да не плащаме винетки, или да не ни изискват такива по настоящия участък“, е коментирала Елка Александрова от организаторите на протеста.

Предстои казусът да бъде обсъден на заседанието на Общинския съвет на 31 януари. Иван Капралов, омбудсман на Шумен, който е присъствал на общокварталното събрание, е поел ангажимент да постави питанията на хората по време на сесията. Преди дни и кметът на Шумен Любомир Христов посочи, че ще поиска решение на Общинския съвет.

Общината ще трябва да поеме поддръжката на двете пътни отсечки, която е около 600 000 лв. годишно, за да отпадане изискването за винетки до „Макак“ и „Мътница“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама