Баневи обвинени в 7 престъпления, изпрали близо 600 млн. евро

blank
Снимка: Facebook

Задочно обвинените Евгения и Николай Баневи бяха предадени на българските власти. Още утре Специализираната прокуратура ще поиска от съда вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Баневи.

Днес на летище София задочно обвинените в пране на пари Евгения и Николай Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Предаването на обвиняемите е в изпълнение на издадена от СП Европейска заповед за задържането им. В рамките на разпореденото прокурорско задържане до 72 часа, в присъствието на защитниците им, на Николай и Евгения Баневи ще бъде предявено прецизно обвинение. Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер – за ръководене от Николай Банев на организирана престъпна група и за участие на Евгения Банева в същата престъпна група, за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“АД,“Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84 682 896 лв., за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. на като управляващи „Полимери“АД, в размер на 1 515 235 лв. като управляващи на „Партнърс комерс“ ЕООД и в размер на 2 623 816 лв. като в управляващи „Елма“АД, за пране на пари в особено големи размери – 589 811 132 евро и 225 000 лева, както и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама