40-годишен асансьор с 8 души пропадна във Варна

blank
Снимка: Нова Вест

40-годишен асансьор с 8 души пропадна в МБАЛ „Света Анна“ във Варна.

Четирима души са с контузии, като една от пострадалите е с пукнат прешлен, съобщи репортер на „Нова Вест“.

Във връзка с  инцидента Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за причиняване на телесна повреда.

Инцидентът станал днес в 14, 10 ч. В асансьор с товароподемност от 500 кг са се качили осем души. След потеглянето асансьорът е пропаднал надолу с около 60 см.

С помощта на служители от Гражданска защита са били извадени шестима души от авариралия асансьор. След освобождаването им асансьорът рязко е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на болничното заведение.

Според изпълнителният директор на болницата, д-р Красимир Петров в 40-годишния асансьор с вместимост за пет души са се возили осем пациенти и близки.

Вероятното претоварване е причинило счупването на част от подемното устройство на возилото, предположиха от болницата. Частта е предадена за експертиза. Случката става когато асансьора тръгва от първия етаж нагоре и някъде на втория етаж започва да се спуска стремглаво надолу, летейки шест-седем метра. На мястото веднага са извикани екипи на полиция и пожарна и започва поетапното вадене на хората. Вадени са един по един, като последна остава жена сама в асансьора. Точно тогава той внезапно тръгва нагоре и спира на четвъртия етаж.

Шестима от осемте пропаднали са прегледани, четири от тях са с установени контузии. 45-годишна жена е пуснат прешлен , но е отказала хоспитализация и се е прибрала вкъщи. 52- годишна варненка пък е изкълчени колянни стави. И на двете е оказана медицинска помощ.

Злополучниаят асансьор е произведен през 1979 година и за последно е сертифициран през май 2018 година за период от една година. Според д-р Красимир Петров той вероятно ще бъде подменен.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама