Къде се намира най-голямата чаша за кафе (СНИМКИ)

Хондурас, който е на пето място по производство на кафе в света, отне рекорда за най-голямата чаша с ароматната напитка от Великобритания, съобщи АФП.

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter

Президентът Хуан Орландо Ернандес лично водеше презентацията на гигантската чаша, съдържаща 18 000 литра кафе, в парк в град Сан Себастиан, Западен Хордурас. 900 души пиха от нея и така Хондурас подобри и рекорда за най-много участници в дегустация на кафе. Досега той принадлежеше на мексиканския град Пуерто Валярта (491 души).

Британският рекорд беше за чаша с вместимост 13 200 л. Той беше поставен през 2012 г.  Хондураският президент поиска по-добро заплащане на производителите на кафе. За една чаша с ароматната напитка, която се продава за 5 долара в Ню Йорк, производителят получава само два цента. В Хондурас има 120 000 производители на кафе, информира Дарик.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама