Млада жена не успя да забременее, причината ще ви изуми

26-годишната китайка била омъжена oт една година, но не можела да забременее

В Китай една жена отишла при гинеколог и шокирана узнала, че биологично тя е мъж. Това съобщава информационният портал Asia One, цитиран от jenata.blitz.

Инцидентът се случил в провинция Хунан. 26-годишната китайка, която е пожелала да остане анонимен, вече една година била омъжена, но не можела да забременее, пише jenata.blitz.bg

Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена.

Първоначалната диагноза била, че най-вероятно пациентката страда от синдром на нечувствителност към андрогените. Такъв човек има женска външност, с нормално развити гърди и вагина, но няма няма матка и яйчници. Същевременно има скрити тестиси и наличие на Y хромозома в тялото – такъв човек е биологично мъж.

Такива хора могат да се чувстват и определят като жени, мъже или транссексуални. Според дефиниция на управлението на Върховният комисар на ООН за правата на човека, транссексуалността означава наличие на нетипични полови характеристики или хромозоми. Според приблизителни оценки на ООН, с такива анатомични вариации, се раждат до 1,7% от децата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама