Мъж се катери 13 часа, за да спаси кучета (СНИМКИ/ВИДЕО)

137

Млад мъж се превърна в герой, след като рискува живота си, за да спаси бедстващи кучета, заседнали на един от върховете на Банско.

След 50 часа на студа, Бети и Божана вече са в безопасност.

Само няколко секунди били нужни на Красимир да реши, че ще рискува живота си, за да помогне да двете бедстващи животни – Бети и Божана. Красимир не е лицензиран спасител, но се припознава като такъв по душа, отдал сърцето си на планината, разказва Bulgaria ON AIR.

Снимка: Красимир Елинов

Преди седмица получил обаждане от приятели – за бедствена ситуация в планината. Първо помислил, че го молят да спасява хора, но бързо разбрал, че става въпрос за две кучета, отделили се от ловна дружинка, тръгнала за диви прасета.

Снимка: Красимир Елинов

Вместо по следите на глигани, Бети и Божана подгонили диви кози и се озовали по средата на нищото – без шанс да се измъкнат живи. Оказва се, че са се заклещили в малка ниша по средата на „Котешкия чал“ на над 2600 метра надморска височина.

След 13 часа катерене и обезопасяване, Красимир стигнал до Божана и Бети, а Иво – негов приятел, му помагал, поемайки същата тежест като него.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама