Втори КАТ ще събира пари от шофьорите на пътя

78

Управляващите предвиждат създаването на втори КАТ, който да събира пари от шофьорите по пътищата. Служители на Агенция „Пътна Инфраструктура“ (АПИ) ще имат право да спират автомобили за неплатена пътна такса (винетка) или тол такса.

Те ще разполагат и с данните за други нарушения, извършени със съответния автомобил. Задължителният годишен преглед ще бъде отказван, ако водачът на превозното средство е бил хванат да кара без винетка или има неплатени глоби или имуществени санкции по влезли в сила наказателни постановления или електронни фишове за нарушения, пише вестник „Сега“.

При продажба на автомобила, електронната винетка няма да се прехвърля автоматично, а новият собственик ще трябва специално да уведоми АПИ за промяната. Това е записано в пореден проект за промяна на Закона за движение по пътищата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама