Жертвите от бурите в Италия станаха 12

58

Отнетите животи от лошото време през последните два дни в Италия са вече 12.

Причина за повечето смъртни случаи са дървета, паднали върху автомобили или пешеходци, предаде NOVA.
Близо 6000 пожарникари са мобилизирани за разчистването на отломките по шосетата из страната.
Днес в Рим ще отворят училищата, но затварят парковете, тъй като специализирани власти ще проверяват дърветата. В Лацио петима души загинаха от паднали дървета. Един от най-пострадалите градове в Италия е Ванеция. 75% от града е залята от вода. Нивото на площад „Сан Марко“ е рекордните 156 см. Символичната базилика на площада също е пострадала значително след наводнението.
Пристанище с луксозни яхти на Френската Ривиера беше пометено от силните вълни.
Дъждове предизвикаха късо съединение в два дока на пристанището в град Савона и възникналият пожар изпепели стотици складирани там коли „Фиат“ и „Мазерати“.

Междувременно, пожар погълна стотици автомобили на пристанището в северния италиански град Савона. Високите вълни, предизвикани от проливните дъждове и бурите, са наводнили два дока, където е възникнало късо съединение в електрическата инсталация. Разразилият се пожар бързо е обхванал складираните автомобили, предназначени за азиатския пазар. Всички машини са изгорели.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама