Петима ранени полицаи при акция в ромска махала в Мъглиж

65

Сигнал в полицията за нерегламентирано състезание с каруци /кушия/ бил получен в неделя, около 11 часа, в РУ Казанлък. Изпратени са три полицейски екипа.

На място служители установили струпване на около 100 души и каруци, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане събралите са напускали мястото.

Малко по-късно, около 11.55 часа бил получен втори подобен сигнал – за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник, общ. Казанлък. Изпратените на място полицейски екипи установили 30 – 40 души с няколко каруци, които при полицейско разпореждане са се разпръснали. На място бил оставен полицейски екип.

По късно при опит да бъде извършена проверка на каруца с четирима, движеща се от с. Овощник към с. Черганово, мъжете започвали да се държат агресивно и се опитали да осуетят проверката. Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока. Задържан е един, а друг се издирва.

Към момента обстановката е спокойна. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

 

 

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама