Категории България

Победа за Кобрата!Гордост за България!

Кубрат Пулев смаза Фюри, пред 11 000 души снощи, пак е претендент за световната титла

Кубрат Пулев победи по точки Хюи Фюри в мач, който трябваше да определи кой ще е съперник на Антъни Джошуа за световните титли в професионалния бокс в тежка категория. Кобрата не остави никакви съмнения в превъзходството си и логично ръката му бе вдигната от съдията след края на двубоя. Още във втория рунд Пулев отвори аркада под лявото око на британския боксьор, като до края се опитваше непрекъснато да завърши мача с нокаут, но не успя. В крайна сметка резултатът беше 9:3 рунда и 116:112 точки. Публиката в зала „Арена Армеец“ непрекъснато подкрепяше своя любимец, който не ги разочарова.

Между зрителите бяха спортният министър Красен Кралев и приятелката на Кобрата – фолкпевицата Андреа, която бе сред най-дейните фенове на българския шампион.“ –

Българският боксьор бе убедителен пред 11 000 зрители в „Арена Армеец“. Той контролираше срещата, въпреки че това му бе първият му мач от април 2017 насам, а тримата съдии дадоха 117:111, 118:110 и 115:113 в негова полза.

За него това е 26-а победа в 27 мача. Фюри пък допусна втора загуба, като има 21 успеха. Основното предимство на Пулев бе левият прав удар, с който той уцелваше съперника често. Във втория рунд българинът разкървави Фюри, който обаче успя да се измъкне. Британецът често разчиташе на клинчове, за да се измъкне от атаките на Пулев.

Фюри все пак имаше своите моменти в шестия и най-вече осмия рунд, в който успя да вкара два силни удара. Пулев обаче успя да удържи до края на рунда, а в следващия отново контролираше ситуацията. Кубрат трябва да срещне световния шампион Антъни Джошуа, но все още не е ясно кога ще се случи това. На ринга Пулев благодари на публиката и обеща да е различен в мача срещу Джошуа.

снимка facebook

„Фюри е добър противник, беше труден за уцелване. Благодаря на уникалната публика. Българите сме силни, когато сме заедно. Готов съм да изляза с Джошуа, а тогава ще излезе друг Кубрат, а не този днес. Имам какво да подобрявам. Опитът, кондицията и вярата ми донесоха победата“, каза Пулев.

снимка facebook

По-рано неговият брат Тервел Пулев спечели европейската титла в полутежка категория след нокаут във втория рунд срещу Леонардо Бруцезе (Ит). Българинът доминираше напълно, като свали съперника си в нокдаун два пъти още в първия рунд. Във втория Пулев отново вкара кроше, с което приключи мача.

„Това е първи мач, откакто преминах в професионалния бокс, в който знам, че имам след два месеца конкретен противник. Подготовката оказа влияние, знаейки срещу кого ще се изправя“, каза Пулев, за когото това бе 12-а победа (11 с нокаут) на профи ринга.“

 

 

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца