Повече от половин Русия загуби доверието си в Путин

blank
Снимка: Илюстративна

Одобрението за дейността на руския президент Владимир Путин в страната е спаднало на 66 процента – до четиригодишен минимум.

За това информира „Комерсант“, като цитира данни от проучване на социологическия център „Левада“, предава Дарик.

33% от запитаните не одобряват работата на държавния глава, а 1 процент нямат мнение.

Това е най-ниският показател от 2013 г., когато положително мнение за дейността на Путин имаха 64 на сто от хората в Русия. Същевременно сегашният му рейтинг е с 22 процента по-нисък от одобрението за президента през 2014 г., когато Крим бе присъединен към федерацията, напомня вестникът анексията на украинския полуостров от Москва.

Рейтингът на Путин „се стабилизира след продължителен спад“, защото се е изчерпал „ефектът на възмущението от пенсионната реформа“ в Русия, вдигнала с 5 години възрастта за пенсия, смята политологът Владимир Слатинов.

Според експерта обаче рейтингът на президента вече не е „тефлонов“, сиреч напълно имунизиран срещу всякакви негативи“. „Значи спадът може да продължи, ако се случат поредните шокови за населението (на Русия) събития или решения“, прогнозира той.

Владимир Путин впрочем остава ръководителят с най-голям процент одобрение сред жителите на Русия. Най-нисък рейтинг има премиерът Дмитрий Медведев – 34 на сто; 64 процента от гражданите не одобряват дейността му.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама