Бебета гиганти проплакаха в пловдивска болница

blank
Снимка: trafficnews

Пловдивчанки за пореден път показаха, че силните жени раждат силни деца, пише trafficnews. Тази седмица в града под тепетата проплакаха още две големи бебета за щастие, както на всеотдайните им майки, така и на гордите татковци. Пеленачетата проплакаха в родилното на акушеро-гинекологичната клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Бебе Йоан отвори очи на 19 октомври, а в картона му са разписани завидните тегло от 4,5 килограма и ръст от 55 сантиметра. Майката на малкото голямо момче със сигурно е героиня, тъй като Йоан е бил разположен нетрадиционно – при седалищно предлежание. Това обаче не е попречило на опитния екип на д-р Василева и акушер Степанова да изродят бебето гигант в условията на естествено раждане.

Няколко дни по-късно на 23 октомври, отново чрез нормален механизъм на раждане, на бял свят идва момченце с големи мерки – 4 килограма и 270 грама и 55 сантиметра ръст.

И двете бебета са в отлично здраве и от първия миг са неотлъчно при своите щастливи майки.

Поредните пеленачета гиганти в Пловдив очертават тенденция на едри бебета, родени при нормално, вагинално раждане. Само през първите няколко дни на месец октомври бяха регистриранти няколко случая, измежду които бебе отличник с тегло 4 килограма и 270 грама и ръст от 54 сантиметра.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама