София ще разполага с близо 250 снегорина тази зима

blank
Снимка: Илюстративна

234 снегорина трябва да бъдат в готовност на територията на столицата за зимния сезон.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщава „Фокус“. Фандъкова уточни, че ще има 53 снегорина на територията, която е извън градската част по републиканските и общинските пътища.

„Има допълнителна техника. 52 броя допълнителна техника за града и 14 броя допълнителна техника за зоните около София. От 23 октомври започнаха проверки на колегите от Столичния инспекторат за готовността на почистващите фирми за зимния сезон. Вече са проверени две от фирмите. Общо на 8 зони е разделена София, отделно от това имаме и зони за общинските пътища и онази част от републиканската мрежа, за която отговаря Столична община“, уточни Йорданка Фандъкова.

Междувременно Агенция „Пътна инфраструктура” призовава на шофьорите да не тръгват с летни гуми към планинските проходи, защото прогнозата на синоптиците предвижда влошаване на времето и снеговалежи.

От АПИ допълват, че пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите – в опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама