САЩ започнаха първа кибероперация срещу Русия

29

САЩ предприема мерки за сигурност срещу предполагаема намеса на Русия на частичните избори през ноември.

Това пише американският вестник „Ню Йорк таймс“, цитирани от news.bg.

Служители на американското Киберкомандване са атакували руснаци в опит да им попречат да повлияят на изборите през ноември чрез разпространение на дезинформация. Предупредени са, че американското командване ги е изобличило и следи действията им, обявиха източници пред изданието.
Не е ясно как е отправено предупреждението – по електронната поща, чатове в интернет или друга електронна интервенция.

Кампанията, която включва мисии през последните дни, е първата кибероперация извън САЩ за защита на американските избори, включително и на междинните избори през ноември.
През юли ръководителят на Киберкомандването към Въоръжените сили на САЩ генерал-лейтенант Пол Накасон съобщи, че в рамките на тази структура се създава работна група за противодействие на заплаха на Русия в киберпространството. Решението за създаването на групата е прието на фона на обвиненията, че Москва се е намесила на президентските избори в САЩ през 2016 г.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама