България

Обявиха контрапротест в защита на Симеонов

Напълно очаквано за българската действителност, след бурната реакция срещу някой властимащ – в случая вицепремиера Валери Симеонов заради думите му към майките на деца с увреждания, вече има обявен контрапротест на протеста на „Системата ни убива“, който иска оставката на Симеонов.

Контрапротестът ще се проведе утре, от 10:00 часа пред Министерския съвет. А представянето му във Facebook е повече от покъртително, като са изказани куп хвалебствия по адрес на Симеонов. Ето ги и тях:

„…в подкрепа на човека, благодарение на когото стартира ефективна реформа за изготвяне на ТЕЛК решенията. Човекът, благодарение на когото са спестени милиони, раздавани в циганските гета за деца „инвалиди“ с фалшиви ТЕЛК-ове (бел. ред. – заради наредбата вече се дават по-малко пари на хора с няколко заболявания, защото се брои само „най-тежкото“). Човекът, благодарение на когото за първи път от години се взеха мерки за увеличение на пенсиите. Човекът, който се изправи срещу хазартната мафия в България, срещу мутрите и олигархията (бел. ред. – все още няма никакво движение по евентуални промени в парламента, след като Симеонов ги анонсира шумно преди половин година). Човекът, който се зае и реализира изграждането и завършването на оградата по турската граница, спирайки бежанския поток през родината (бел. ред. – за половин година 2000 души са преминали оградата по статистика на МВР). Човекът, който наложи спазването на закона за шума по Черноморието и в България. Човекът, благодарение на когото беше облекчен режимът за сезонни работници от Украйна/Молдова, както и редът за получаване на синя карта. Човекът, който прокара решение в Министерски Съвет за втори лифт в гр. Банско и подготвя възстановяването на лифтовете и пистите на Витоша (бел. ред. – на тричленка ВАС спря решението, следва петчленка, на 15 ноември). Човекът, който спря заграбването на 700 дка природен парк „Бузлуджа“ от БСП. Човекът, който реализира самолетна връзка „София – Одеса“ в ползва на българите, живеещи в Украйна. Човекът, който реши тежките етнически конфликти в гр. Асеновград (ето КАК) и в гр. Пловдив”.

В призива за контрапротест личи отново отношението към децата с увреждания: „Въпросните деца нямат право и за съжаление не могат да изразят мнението си и дали подкрепят действията на майките им, дали искат да бъдат държани навън и навирани в камери всяка една минута. Ако бяхме нормална държава, Агенцията за защита на детето отдавна щеше да е взела мерки и да се самосезира за държането на тези деца по улиците и тяхното използване за разнородни цели, без да им бъдат осигурявани необходимите грижи”. В обявлението за контрапротеста се казва и, че „въпросните майки се ползват за сплашване и изискване на оставки на „неудобните“ от опозицията“ и протестите им са „с изцяло политическа насоченост за дестабилизация на правителството“. Припомняме, че вчера (22 октомври) от „Системата ни убива“ категорично се разграничиха от всяка политическа партия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца