КЗК отново отряза „Инерком“

32

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отказала да образува ново производство за оценка на пазарния ефект от придобиването на бизнеса на енергийната компания ЧЕЗ в България от страна на „Инерком“.

Мотивите са, че комисията вече веднъж е била сезирана за тази сделка и решението ѝ се обжалва в съда, пише actualno.net.

С това решение се опровергава твърдението, че след предприетото от собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова преструктуриране на бизнеса ще може да получи разрешение за придобиването на „ЧЕЗ разпределение“, „ЧЕЗ електро“, ЧЕЗ трейд“, „ЧЕЗ България“ и още няколко компании. Припомняме, че преди време Върбакова излезе от бизнеса си със слънчева енергия именно с тази цел. Делото за решението на КЗК да забрани сделката с ЧЕЗ е насрочено за 14 май 2019 г. пред Върховния административен съд.

                                                       *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама