Президентската двойка на аудиенция при Елизабет II

62

Президентът Румен Радев заминава на тридневно работно посещение във Великобритания от 17 до 19 ноември.

Държавният глава пътува за Англия по покана на Нейно Величество кралица Елизабет II, като той ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева, съобщиха от администрацията на президента.

Така на 17 октомври той ще посети щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО-MARCOM в Нортууд, в което се планират и контролират всички морски дейности на Алианса. Там той ще разговаря с командира на MARCOM вицеадмирал Клайв Джонстън, като двамата трябва да обсъдят съвместните операции и учения, в които България участва, както и сътрудничеството на Военноморските сили на България в рамките на НАТО.

По-късно същия ден Радев ще се срещнe с наши сънародници, живеещи във Великобритания.

В четвъртък – на 18 октомври, държавният глава ще е на аудиенция при Нейно Величество Елизабет II.

След това пък ще изнесе лекция на тема „Предизвикателства за сигурността пред Европа“ в “Оксфорд Юниън“ – най-голямата общност за дебати на Университета в Оксфорд, основана през 1823 г. Там той ще има възможността да разговаря у с български студенти, които следват във Великобритания, и с членове на Комитета на „Оксфорд Юниън“.

На 19 октомври президентът и българската делегация ще посетят Уестминстърското абатство в Лондон.

На свой ред пък по време на посещението във Великобритания Десислава Радева ще се срещне с учители, преподаващи в българските училища във Великобритания.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама