България

Автомобил падна в „капана“ на спецпрокуратурата

Истински недомислия само за два дни се случват в Септември заради изкопан трап на една от главните улици по искане на спецпрокуратурата, която изпрати вещи лица в железничарското градче да вземат проби от новоизградения водопровод. 

Проверката  е в рамките на разследването, което бе предприето преди месеци. Мястото, където опитаха да копаят обаче не е било съгласувано преди това с Енергото, В и К и БТК, каквато е задължителната процедура в такива случаи и при изкопните работи“на сляпо“ се стигнало до прекъсване на подземен кабел, захранващ телефоните и интернета на БТК, предаде Monitor.bg

Случката породи голямо напрежение сред живеещите в квартала. Хората негодуваха от действията на прокуратурата, чийто представители си тръгнали, след като взели необходимите проби, но изкопаният ров останал и създавал опасност за преминаващите. Както и се случи. Ден по-късно в изкопания трап падна „Ауди“, чийто шофьор се опитал да завие надясно по бул.“България“ в Септември, но колата пропаднала в пръстта.

Според пострадалия собственик на колата, 23-годишния Асен Асенов от гр.Ветрен инцидентът е станал около 7,30 ч. след разминаване с друг автомобил. По думите му, дупката с размери около 3-4 метра дълга, дълбока около 2 метра и 1,5 метра широка, не е била обезопасена и е липсвала маркировка.

На сигнала за ПТП са се отзовали веднага служители на Районното управление на МВР – Септември и са съдействали на водача да бъде извадено возилото от трапа. Същите са повикали и „ Пътна помощ“, но не са съставили протокол за пътно-транспортното произшествие. Говорителят на полицията Мирослав Стоянов  обясни, че водачът се е движил със съобразена скорост и направените тестове за алкохол и наркотици са отрицателни. За обезопасяване на изкопа в четвъртък вечерта е била поставена маркировка. Асен Асенов пред журналисти бе категоричен, че ще си търси правата по съдебен ред и след като се снабди с полицейския протокол за ПТП, ще заведе съдебни искове за причинените щети.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 11 месеца