Избраха Красимир Влахов за конституционен съдия

41

Със 127 гласа „за“, нито един „против“ и 55 „въздържал се“ депутатите избраха Красимир Влахов за конституционен съдия от квотата на парламента.

Това съобщава NOVA.

Влахов бе единственият кандидат за поста, а номинацията му дойде от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Подкрепа за кандидатурата му дадоха от ДПС и ВОЛЯ.

Според управляващите кандидатурата на Красимир Влахов е изцяло професионална, без политически оттенък и влияние.

По време на дебатите номинацията му бе мотивирана от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това, което показа българският парламент, е прозрачността при избора на подобни длъжности“, заяви той от трибуната. Според него предварителните срещи, които Влахов осъществи с депутати от групите на ДПС и ВОЛЯ, са стремеж към търсене на широка парламентарна подкрепа.

Искам да се обърна към една друга институция и съм убеден, че и тя трябва да направи подобен подход при такава прозрачност. Никой в момента не знае каква е процедурата за избор на конституционен съдия, който ще бъде направен от президентската институция. Призовавам президента на страната – нека да бъде много по-внимателен и да наблюдава внимателно какви са процедурите и прозрачността, която проявява българският парламент. Надявам се, че и той ще направи подобни обсъждания“, каза още Цветанов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама