България

Руският майстор Дмитрий Лапшинов СВАРГА идва у нас

За втори пореден път в България идва майстора на енергията и основателя на практиката за духовно и физическо развитие известния руски праноед Дмитрий Лапшинов СВАРГА по покана на неговия ученик и основател на практиката КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ Ник Сега.

Ето какво каза той в интервю с Деница Манева.

  • Какви подобрения в спорта може да постигне човек с практиката която преподавате? И коя от  всичкте бихте препоръчали за хора с намерения да надскочат собствените си възможности?
  • За спортистите има една цяла система с названието „Кремен“. Тя е събрала на едно място закрити практики на вътрешната сила от Даоиския цигун, йога на сидхите, Спас и Виетнамския цигун. Основават се на вътрешното развитие. Външната сила се изчерпва с годините, докато вътрешната ако се развива, с годините се увеличава. В резултат на което човек бързо може да развие в себе си вътшешна коравост (желязната ризница), сила, издържливост, сила на реакциите, сила на волята и сила на духа.
  • На какъв принцип става това?
  • Всичко това се осъществява на принципа на енергийното развитие и специални пранаями и медитации.
  • Каква роля играе вегетарианството при активно спортуващите? В историята вече има множество примери за вегетарианци станали сред най-добрите в областта в която тренират, дори в боди билдинга известен културист веган Джим Морис пише книга: Мисли преди да ядеш.
  • Тези които практикуват вътрешната сила, са способни да постигнат резултати при всяко едно ниво на хранене. Но при по здравословно и чисто ниво съответно резултатите ще бъдат по-бързи и ще се постигнат по лесно.

Т.к. храненето влияе на здравето, а болното тяло винаги отнема много енергия и сили. Така че храненето влияе много, но това е паралелен път. Ако човек съчетава режим на хранене и вътрешно развитие, тогава той е цялостен и ще постигне много големи резултати.

  • Предполага се че трениращите хора имат в известна степен по добро физическо и психическо здраве от масата.Какво ще кажете за другата крайност? За хора с така наречените според медицината неизлечими болести. Какви примери бихте могли да посочите за излекували се?
  • Имаме много такива примери. Най-яркия от тях е излекуван човек от остър некротичен панкреатит! Това дори вече не се отнася към онкологията. Това е мъртъв орган. Не го лекуват, а го ампутират. Да излекуваш от острия некротичен панкреатит, означава да признаеш регенерация на мъртвия орган. И при нас това се получи. Имаме цялата медицинска документация. Към сегашния момент още никъде не са успяли да го повторят.
  • В много учения се говори за Егото, което трябва да се разтвори. За връзката със свръх-Аза? Какво бихте споделили от Вашия опит?

-Да, така е. Личността е наблюдател. Личността може да бъде слънчева или лунна. Слънчевата личност свети на всички. Лунната дърпа всичко към себе си. Лунната ние наричаме ЕГО, а слънчевата – Алтруист. ЕГО поражда лоша карма, а Алтруиста поражда добра карма. Но и двете личности запечатват Свръх-Аза, подбно на тъмните облаци и белите облаци скриващи Слънцето. Необходимо е да се разтворят и тъмните и белите облаци. Т.к. всяка карма е породена от дуалния свят. А целта е да излезеш от дуалността на личността към трансцендентността на Свръх-Аза. Това се постига практикувайки медитация. В началото човек се учи да излиза от тялото и да влиза в тялото. След това да саморазтваря личността си и да излиза от нея в геометрията, сливайки се със Свръх-Аза и после пак да се събира в личност.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца