Шефът на корупционната комисия: Няма нищо незаконно при Делян Пеевски

71

За нас Делян Пеевски е просто едно проверявано лице. За това проверявано лице – мога да изляза и с лицето си и да кажа – че няма нито един ред за нищо незаконно, което има при него.

Видно е от всички документи, които са огромен обем: за това лице няма нищо незаконно. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци, заяви пред bTV председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев. Той е категоричен, че антикорупционната комисия не изпълнява политически поръчки: “Това е един пълен абсурд. Ние няма как да изпълняваме поръчки, дори и да искаме. Просто защото това са пари. Парите винаги оставят следа. Приходи. Разходи. Ние това правиме – смятаме приходите и разходите. Как можеш да изпълниш поръчка? Какво да направиш? Да измислиш приход, който го няма? Или пък разход, който го няма? Няма как да стане!” В интервюто Пламен Георгиев съобщи, че ако бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков “предостави декларация с доказателства достатъчно време преди изтичане на тримесечния срок за внасяне на иск за отнемане в комисията, всичко ще бъде взето предвид”. Ако г-н Трайков в следващите 1-2 седмици предостави декларация с доказателства, ние ще я разгледаме. И ако той успее да докаже от къде е произходът на тези средства, тогава няма да има производство за отнемане, каза председателят на КПКОНПИ. През седмицата стана ясно, че по иск на КПКОНПИ Софийският градски съд е запорирал имущество на Трайчо Трайков. “Цената на бъдещия иск е 2 375 664,55 лв. и включва ½ от няколко недвижими имота, акции в търговски дружества, банкови сметки, както и 1 366 795,73 лв., представляващи наличност по сметки при инвестиционен посредник” – съобщиха от пресцентъра на антикорупционната комисия. В днешното си телевизионно интервю Пламен Георгиев коментира и разследването срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама