Прокуратурата разследва случая с падналата фасада на мола в Благоевград

18

Районна прокуратура – Благоевград, по реда на надзора за законност, се е самосезирала за проверка на инцидента в гр. Благоевград, при който се срути фасада на търговски комплекс – МОЛ „Ларго“.

Това съобщиха от Районна прокуратура – Благоевград.

Във връзка с информация, излъчена в репортажи на национални телевизии относно данни за нарушение на строителните книжа по приемането на обекта, както и такива при изграждането на конструкцията на фасадата, е възложено извършване на комплексна проверка.

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Благоевград е разпоредено експерти от Община Благоевград и Регионална дирекция за национален строителен контрол да установят данни относно фирмата изпълнител, изградила фасадата, съответствие на строежа на строителните изисквания, надзор върху обекта и пускането му в експлоатация, както и за контролните проверки.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама