Руските олигарси връщат масово парите си в Русия

68

Санкциите и неизвестността какви ще са следващите ходове на западните власти спрямо Русия, са основната причина руските олигарси да бързат да върнат парите в родината си. На практика западните санкции доведоха до неочакван ефект, коментират анализатори. Също така руските бизнесмени, които имат търговски взаимоотношения с чужди компании, се опасяват от отслабването на долара и предпочитат да се разплащат в други валути, което удря по САЩ.

„Тръмп помага на Путин да постигне целта си като върне капиталите в Русия. Не трябва да се пропуска фактът, че за всички години на управление досега Путин не успя да принуди милиардерите да върнат капиталите си в родината. Но непредсказуемото поведение на Тръмп и повишените санкции срещу Москва карат бизнесмените да превеждат парите у дома“, пише Bloomderg.

„Днес е опасно да си руснак. Колкото повече пари имаш, толкова е по-опасно“, казва Олег Вюгин, председател на надзорния съвет на Московската борса.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

За реклама: https://novavest.bg/реклама