Подробности за посегателството върху Роженския манастир

53

Опитът за вандалски грабеж в Роженския манастир е бил ръководен от 44-годишния юрист от Сандански Стефан Матеев, обяви пред съда в Пловдив прокуратурата. Той беше задържан за постоянно в ареста заедно с друг негов съучастник.Двама от задържаните за обира на Роженския манастир остават в ареста
Другите двама, които са непълнолетни, бяха пуснати под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая. Прокуратурата в Сандански поиска четиримата да останат в ареста, тъй като престъплението им е предварително планувано.
На 18 септември те атакували Роженския манастир и са извършили грабеж над игумена като са го завързали и са му взели мобилния телефон. Групата търсела съкровище.
Задържаният юрист, според прокуратурата, имал водеща организационна роля. За намерения пистолет в дома му той обясни, че го намерил преди дни в парка в Сандански, имал намерение да го предавана на полицията, но забравил, съобщава bTV.
Според прокуратурата той е ръководел всичко, дал им е тиксо, обяснил как да го завържат –така твърдят, обясни Пенко Ненков, адвокат на задържания юрист Стефан Матеев.
Ненков твърди, че доказателства в тази насока няма и клиентът му не бил на мястото, където твърди прокуратурата.
Арестуваният адвокат единствен от групата, отговорна за нападението над манастира, носел маска на лицето. Другите участници са заснети от охранителни камери.
Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

За реклама: https://novavest.bg/реклама