Вълна от самоубийства потресе Босилеград

67

Българите от Западните покрайнини в Сърбия, а и сръбските медии, са потресени от безпрецедентната вълна от самоубийства през последните 15 дни.

За по-малко от две седмици в Босилеград четирима души сложиха край на живота си. Общият мотив за фаталния край е – безнадеждност, предава БГНЕС.

От началото на този месец се самоубиха четирима жители на Босилеград – 26-годишният студент Илия К., 52-годишният Стойне Й., 65-годишният Славчо Й. и 70-годишният Радко В. В прощалното си писмо Стойне споделя „безнадеждното си положение и пълната изолация“.

„Подобно нещо не се е случвало за последните 100 години“, е признанието на най-тиражния всекидневник в Белград.

Босилеград е населен основно с българи. Градът инфраструктурно и икономически е напълно изолиран от останалата част на Сърбия. Безработицата сред младите е почти 100 процента.

Градът се управлява по един феодален начин от кмета Владимир Захариев, отбелязва БГНЕС. Той контролира еднолично града от 2001 година. Захариев бе в основата и на скандалното задържане на българските лекари преди няколко месеца. Публична тайна е и злоупотребата с безплатното лечение на местните българи в българските болници. В YouTube портала клипове, на които Захариев е в нетрезво състояние, са гледани от стотици хиляди.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама