Премиерът посети новия завод за оръжия в Габрово (СНИМКИ)

99

Държавата ще облекчи административните процедури, които се изискват при износа на продукция при производството на пневматично и ловно оръжие.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Снимка: Пресцентър МС
Снимка: Пресцентър МС

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на откриването на ново производство в завод закомпоненти за ловно и спортно оръжие в Габрово. „С вицепремиера Дончев се разбрахме да подпомогнем продукцията, която произвеждате, по-бързо да се изнася и да бъде отрегулиран този процес“, поясни премиерът.

Снимка: Пресцентър МС

Министър-председателят посочи, че ниските данъци в България и ремонтите, и строежите на пътища в страната привличат все повече чуждите инвеститори у нас. „С тази инфраструктура България все повече, чрез политиката на сближаване, става конкурентоспособна“, допълни премиерът Борисов. Той подчерта, че за година и половина правителството работи последователно върху приоритета „образование“ – с увеличаването на учителските заплати, с модернизацията на образователната инфраструктура и с възможностите за засилено практическо обучение в училищата.

Снимка: Пресцентър МС

Инвестициите, свързани със строителството на новото производство в Габрово, възлизат на близо 15 милиона лева. За последната година броят на служителите в завода е нараснал със 17 %.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама