Опасна мода – деца си правят селфи на покрива на мола (СНИМКА)

78

Децата са били на ръб с височина близо 30 метра.

Навръх първия учебен ден две деца не са в клас, а на покрива на мола.

Пламена Паскалева вижда опасната ситуация и сигнализира на охраната. Прави и снимки.

„Децата бяха видимо около 12-13, максимум 14 години, правеха си селфи, тичаха по покрива“, разказва Пламена пред бTV. Тя качва снимките в страницата „Видяно в София“.

Снимка: Facebook

Скоро след това под поста ѝ момче пише от първо лице, че и на следващия ден са били на покрива. Коментарът обаче бързо е изтрит.

„Ще умра, без да искам, но ще живея, както искам“, пише момчето в отговор на въпроса защо прави това.

От мола не коментираха инцидента, но разрешиха да се снима мястото. Неофициално изтъкнаха, че навсякъде има табели, на които предупреждават децата да не се остават без надзор. Охраната също бързо видяла случващото се и свалила учениците.

Аз не видях въобще някой да реагира в близките 15 минути. Децата бяха горе, продължаваха да тичат, не видях никой да реагира“, казва обаче Пламена.

От снимката не става ясно дали децата са се качили на вътрешната стена на мола или на външната. Според свидетелите на ситуацията обаче децата са били на ръб с височина близо 30 метра.

Това е пореден случай, при който деца се качват на високи сгради, за да си правят снимки. Преди 2 години момиче загина, след като падна в асансьорна шахта.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама