Депутатите избраха тримата нови министри

16

Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов се заклеха и поемат регионалното, транспортното и вътрешното министерство.

След продължили няколко часа дебати в парламента, депутатите първо освободиха от поста министър на транспорта Ивайло Московски. Гласуваха 216 депутати, „за“ бяха 208, „против“ 8, нямаше въздържали се. На негово място беше избран Росен Желязков. Гласуваха 213 депутати, „за“ 125, „против“ 88, нямаше въздържали се, информира „Нова телевизия“.

След това беше освободен и Николай Нанков като регионален министър. Гласуваха 213 депутати, за 205, против 8, въздържали се няма. Веднага след това НС избра Петя Аврамова за регионален министър. Гласуваха 215 депутати, за 125, против 90, въздържали се няма.

Накрая депутатите освободиха Валентин Радев като вътрешен министър. Гласуваха 216 депутати, „за” 207, „против” 9, въздържали се няма. Веднага след това НС избра досегашния главен секретар на МВР Младен Маринов за министър на вътрешните работи. Гласуваха 216 депутати, „за” бяха 126, против 90, въздържали се няма.

Преди да бъде избран Росен Желязков каза, че няма да се крие като щит зад Министерския съвет.

„Като кандидати за министри не бихме се крили като зад щит с програмата за управление, а бихме поели ясен и категоричен ангажимент. Ангажиментът, който поемам, ако бъда избран за министър на транспорта, е да се опитам всички скептични усещания за усвояването на ресурси и процедури да получат своите структурни и формални гаранции за законосъобразност и ефективност”, заяви Желязков.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама